Chłopski garnek
Pomysł na rozgrzewające danie jednogarnkowe, smaczne i syte. Polecam na długie chłodne jesienne wieczory.
Potrzebne składniki
- Kiełbasa śląska - 500 gram
- ziemniak - 250 gram
- Cebula - 2 sztuka
- Papryka czerwona - 1 sztuka
- Kapusta biała - 200 gram
- liść laurowy - 1 gram
- ziele angielskie - 1 gram
- sól - 1 gram
- Pieprz - 1 gram
- papryka słodka - 1 gram
- papryka ostra, chili - 1 gram
- Majeranek - 5 gram
- ząbek czosnku - 1 gram
- Olej roślinny - 0.008 litr

Przygotowanie
- Kiełbasa śląska - 500 gram
- ziemniak - 250 gram
- Cebula - 2 sztuka
- Papryka czerwona - 1 sztuka
- Kapusta biała - 200 gram
- liść laurowy - 1 gram
- ziele angielskie - 1 gram
- sól - 1 gram
- Pieprz - 1 gram
- papryka słodka - 1 gram
- papryka ostra, chili - 1 gram
- Majeranek - 1 łyżeczka
- ząbek czosnku - 1 gram
- Olej roślinny - 1 łyżka
Kiełbasę kroimy w półplasterki i podsmażamy a łyżce oleju w dużym garnku, do podsmażonej dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i czosnek, dalej smażymy.
Ziemniaki i paprykę kroimy w kostkę,kapustę szatkujemy. Do podsmażonej cebuli, czosnku i kiełbasy dodajemy paprykę i ziemniaki, zalewamy wodą do wysokości ziemniaków, dodajemy wszystkie przyprawy gotujemy około 10 minut i dodajemy poszatkowana kapustę, Dusimy do czasu aż ziemniaki i kapusta będą miękkie. Danie musi być już gęste samo w sobie, nie trzeba zagęszczać.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!