Chłopski garnek

Pomysł na rozgrzewające danie jednogarnkowe, smaczne i syte. Polecam na długie chłodne jesienne wieczory.

  • Autor: dorotka20_20
  • Liczba porcji: 4 person
  • Cena: około 15 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 45 min
  • Trudność:
autor: dorotka20_20

Składniki

  • Kiełbasa śląska - 500 gram
  • ziemniak - 250 gram
  • Cebula - 2 sztuka
  • Papryka czerwona - 1 sztuka
  • Kapusta biała - 200 gram
  • liść laurowy - 1 gram
  • ziele angielskie - 1 gram
  • sól - 1 gram
  • Pieprz - 1 gram
  • papryka słodka - 1 gram
  • papryka ostra, chili - 1 gram
  • Majeranek - 1 łyżeczka
  • ząbek czosnku - 1 gram
  • Olej roślinny - 1 łyżka
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 342.25 kcal


Przygotowanie

Kiełbasę kroimy w półplasterki i podsmażamy a łyżce oleju w dużym garnku, do podsmażonej dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i czosnek, dalej smażymy.

Ziemniaki i paprykę kroimy w kostkę,kapustę szatkujemy. Do podsmażonej cebuli, czosnku i kiełbasy dodajemy paprykę i ziemniaki, zalewamy wodą do wysokości ziemniaków, dodajemy wszystkie przyprawy gotujemy około 10 minut i dodajemy poszatkowana kapustę, Dusimy do czasu aż ziemniaki i kapusta będą miękkie. Danie musi być już gęste samo w sobie, nie trzeba zagęszczać.

Kategorie przepisu
Zupy Obiad

Zdjęcia