gotu-jemy

Ciasteczka ryżowe

Ciasteczka są chrupiące, lekko ciągnące w środku o subtelnym kokosowym smaku. Smakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym do popołudniowej kawy.



Potrzebne składniki

  • Cukier biały - 150 gram
  • cukier wanilinowy - 1 sztuka
  • margaryna do pieczenia - 250 gram
  • Jaja - 3 sztuka
  • kaszka ryżowa - 150 gram
Propozycja podania Ciasteczka ryżowe

Przygotowanie

  • Cukier biały - 150 gram
  • cukier wanilinowy - 1 sztuka
  • margaryna do pieczenia - 250 gram
  • Jaja - 3 sztuka
  • kaszka ryżowa - 150 gram

Białka ubić na pianę. Utrzeć margarynę razem z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami, dodać ubite białka, wymieszać. Na końcu wsypać kaszkę i połączyć składniki. Masę nakładać na blaszkę wyłożoną papierem. Piec w 180°C z włączonym termoobiegiem przez około 15 minut.


Można jeść same lub nakładać na nie dżem, czy ulubioną konfiturę.