Ciasteczka ryżowe
Ciasteczka są chrupiące, lekko ciągnące w środku o subtelnym kokosowym smaku. Smakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym do popołudniowej kawy.
Potrzebne składniki
- Cukier biały - 150 gram
- cukier wanilinowy - 1 sztuka
- margaryna do pieczenia - 250 gram
- Jaja - 3 sztuka
- kaszka ryżowa - 150 gram

Przygotowanie
- Cukier biały - 150 gram
- cukier wanilinowy - 1 sztuka
- margaryna do pieczenia - 250 gram
- Jaja - 3 sztuka
- kaszka ryżowa - 150 gram
Białka ubić na pianę. Utrzeć margarynę razem z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami, dodać ubite białka, wymieszać. Na końcu wsypać kaszkę i połączyć składniki. Masę nakładać na blaszkę wyłożoną papierem. Piec w 180°C z włączonym termoobiegiem przez około 15 minut.
Można jeść same lub nakładać na nie dżem, czy ulubioną konfiturę.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!