Domowa Chińszczyzna

Łatwy przepis na domową, pyszną chińszczyznę składający się z prostych, łatwo dostępnych produktów ;)

  • Autor: zuzanna_zalunska
  • Liczba porcji: 5 person
  • Cena: około 20 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 30 min
  • Trudność:
autor: zuzanna_zalunska

Składniki

  • kapusta pekińska - 600 gram
  • por - 140 gram
  • Papryka czerwona - 230 gram
  • marchew - 100 gram
  • filet z piersi kurczaka - 400 gram
  • kukurydza konserwowa - 160 gram
  • cebula czerwona - 150 gram
  • biały ryż - 400 gram
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 356.4 kcal


Przygotowanie

Filet z kurczaka pokroić w kostkę przyprawić vegetą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i usmażyć na oleju. Cebulę pokroić w piórka, por i paprykę w cienkie paski, podsmażyć na oleju. Marchew obrać, pokroić w cienkie paski, dodać do warzyw. Poszatkować kapustę i wrzucić na patelnie, dusić wszystko do miękkości ok.20 minut po czym dodać usmażone mięso oraz kukurydzę, doprawić wszystko do smaku. Ryż ugotować osobno, podawać z gorącymi warzywami. Smacznego :3

Zdjęcia