Ekspresowa rolada makowa
To ciasto jest naprawdę ekspresowe, cały cas przygotowania to 20 minut.
Potrzebne składniki
- Jaja - 5 sztuka
- Mąka - 250 gram
- Cukier biały - 250 gram
- proszku do pieczenia - 5 gram
- masa makowa z bakaliami - 1 sztuka

Przygotowanie
- Jaja - 5 sztuka
- Mąka - 1 szklanka
- Cukier biały - 1 szklanka
- proszku do pieczenia - 1 łyżeczka
- masa makowa z bakaliami - 1 sztuka
- Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną masę.
- Do białek z cukrem dodajemy stopniowo żółtka dalej ubijając.
- Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i ieszamy delikatnie szpatułką lubb łyżką.
- Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy biszopt.
- Ciasto pieczemy około 15 minut w temp 150 st.
- Upieczone ciasto wyciagamy gorące z piekarnia, ściągamy papier do pieczenia i wykładamy masę makową, zawijamy w roladę.
- Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!