Klasyczna surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty, jest smacznym i przede wszystkim zdrowym dodatkiem do obiadu. Podana w najprostszy sposób zasmakuje każdemu. Jest bardzo bogata w witaminę C, co jak wiadomo doskonale wpływa na naszą odpornść. Surówka z kiszonej kapusty to

  • Autor: dorotka20_20
  • Liczba porcji: 4 person
  • Cena: około 1.5 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 10 min
  • Trudność:
autor: dorotka20_20

Składniki

  • kapusta kiszona - 500 gram
  • marchew - 1 sztuka
  • Cebula - 1 sztuka
  • Jabłko - 1 gram
  • olej słonecznikowy tłoczony na zimno - 2 łyżka
  • Cukier biały - 2 łyżeczka
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 70.25 kcal


Przygotowanie

Kapustę kiszoną kroimy w mniejsze kawałki. Jeżeli jest bardzo kwaśna to przepłukujemy ją na sitku.

Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę siekamy w drobną kostkę. Wszystko razem mieszamy z dwiema łyżkami oleju i dodatkiem cukru.

Zdjęcia