Mizeria

Mizeria-popularna sałatka z zielonego ogórka z kwaśną śmietaną i dodatkiem koperku. Ulubiony dodatek do wiosennych obiadów ale i nie tylko.

  • Autor: dorotka20_20
  • Liczba porcji: 4 person
  • Cena: około 2 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 10 min
  • Trudność:
autor: dorotka20_20

Składniki

  • Ogórek zielony - 2 sztuka
  • śmietana 18% - 300 gram
  • sól - 5 gram
  • Pieprz - 5 gram
  • koper - 2 łyżka
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 142.5 kcal


Przygotowanie

Ogórki obieramy i tniemy w talarki. Pokrojone ogórki solimy i odstawiamy na chwilę.

W tym czasie śmietanę doprawiamy pieprzem i koperkiem. Z posolonych ogórków odlewamy nadmiar wody i łączymy ze śmietaną. Całość doprawiamy jeszcze do smaku.

Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym.

Zdjęcia