nadziewane papryki
Papryka faszerowana mięsem to danie popisowe ponieważ świetnie prezentuje się na talerzu w każdej oprawie stołu.
Potrzebne składniki
- mięso mielone - 400 gram
- czerwona fasola - 200 gram
- ser feta - 200 gram
- pieczarki - 200 gram
- oliwa z oliwek - 0.032 litr
- cebula czerwona - 105 gram
- Papryka czerwona - 4 sztuka

Przygotowanie
- mięso mielone - 400 gram
- czerwona fasola - 200 gram
- ser feta - 200 gram
- pieczarki - 200 gram
- oliwa z oliwek - 4 łyżka
- cebula czerwona - 105 gram
- Papryka czerwona - 4 sztuka
mięso i posiekane pieczarki smazymy ( doprawić solą, pieprzem, bazylią i słodką papryką)
do osobnego naczynia przekładamy pół puszki fasoli i posiekaną cebulę, dodajemy farsz z patelni
wszystko mieszamy z dodatkiem oliwy z oliwek ( ja uzywam oliwy smakowej w tym przypadku czosnek chilli)
Papryka: odcinamy gorę tak aby uzyskać efekt miski z przykryciem, czyścimy z pestek
na dno papryki układamy farsz, następnie ser feta, farsz i na górę ser
paprykę przykrywamy i wkładamy do pieca
pieczemy 50-60 min w 200'C
Smacznego :)

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!