Penne z pieczarkami i serem
Makarony można przygotować na wiele sposobów. Dzisiaj chciałam podzielić się przepisem, który jest łatwy, smaczny. Zadowoli osoby będące wegetarianami. Idealne jako obiad, kolacja, czy jako na stół z potrawami, które podamy gościom.
Potrzebne składniki
- makaron penne - 500 gram
- pieczarki - 500 gram
- Cebula - 2 sztuka
- ser żółty - 200 gram

Przygotowanie
- makaron penne - 500 gram
- pieczarki - 500 gram
- Cebula - 2 sztuka
- ser żółty - 200 gram
Pieczarki pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię na niewielką ilość oleju. Pieczarki smażyć do momentu aż będą miękkie i wyparuje woda, która z nich wypłynie. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na drugiej patelni. Cebulę dorzucić do pieczarek, dodać sól, pieprz, bazylię, zioła prowansalskie według uznania (musi mieć intensywny smak, gdyż po połączeniu z makaronem będzie delikatniejsze). Makaron ugotować w garnku zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedzić. Zetrzeć ser żółty na tarce. Do makaronu dodać pieczarki z cebulą, wymieszać, następnie stopniowo dodawać ser żółty.
