Pieczarki z cebulą
Duszone pieczarki z cebulą to pomysł na farsz do zawijanych kotletów, pierogów czy samodzielne do zjedzenia.
Potrzebne składniki
- pieczarki - 500 gram
- Cebula - 1 sztuka
- sól - 5 gram
- Pieprz - 5 gram
- masło - 16 gram
- ząbek czosnku - 5 gram

Przygotowanie
- pieczarki - 500 gram
- Cebula - 1 sztuka
- sól - 5 gram
- Pieprz - 5 gram
- masło - 2 łyżka
- ząbek czosnku - 1 łyżeczka
Pieczarki myjemy i kroimy w dowolny sposób, w paseczki, kostkę jak kto woli.
Wrzucamy na rozgrzany masło i czekamy aż odparuje woda.
W między czasie cebulę kroimy w kostkę i dorzucamy do odparowanych pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dusimy na wolnym ogniu aż pieczarki i cebula będą miękkie.
Jeśli ktoś lubi to z cebulą można do smażenia dorzucić, pokrojony ząbek czosnku.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!