pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem to tradycyjna polska potrawa o pysznym delikatnym farszem mięsnym, idealne na obiad bądź kolacje.

  • Autor: aleksandra
  • Liczba porcji: 6 person
  • Cena: około 15 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 45 min
  • Trudność:
autor: aleksandra

Składniki

  • Jaja - 1 sztuka
  • sól - 2 łyżeczka
  • woda - 2 szklanka
  • Mąka - 5 szklanka
  • mięso mielone - 1 kilogram
  • Cebula - 2 sztuka
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 548.16666666667 kcal

Akcesoria

maszynka do mięsa patelnia garnek

Do wykonania przepisu potrzebujesz:

maszynka do mięsa
Najtańszy: Lamart Maszynka Do Mięsa 8 Aero (Lt7041 )
już od:
74
ZOBACZ
patelnia
Najtańszy: BergHOFF Patelnia 20cm Eclipse (Czerwona) 3700119
już od:
31.5
ZOBACZ
garnek
Najtańszy: Silesia Garnek Prosty 1,65L Pastel Żółty (205002910)
już od:
18.33
ZOBACZ

Cena razem: 123.83


Składniki

ciasto

Mąkę przesiewamy do miski, dolewamy do tego wodę i mieszamy. Dodajemy sól i jajko, wszystko dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto wałkujemy i wycinamy okrągłe placki.

Składniki

farsz

Gotujemy mięso najlepsza jest łopatka i mielimy ją ugotowaną, do tego dorzucamy podsmażoną cebule i doprawiamy solą, pieprzem, można dodać również majeranek.

Gdy warsz jest gotowy, do gotowego ciasta wkładamy mięso, dobrze zaginamy rogi i gotujemy.

Wartość energetyczna porcji to około 548.16666666667 kcal

Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne wyliczenia.

Zdjęcia