Pulpety w sosie koperkowym
Pulpety w sosie koperkowym to idealne danie na obiad , zadowoli każde podniebienie. Te delikatne mięso i kremowy sos idealnie spełnia wszystkie wymagania do dobrego obiadu.
Potrzebne składniki
- mięso mielone - 500 gram
- Cebula - 1 sztuka
- koper - 150 gram
- śmietana 18% - 150 gram
- Jaja - 1 sztuka

Przygotowanie
- mięso mielone - 0.5 kilogram
- Cebula - 1 sztuka
- koper - 150 gram
- śmietana 18% - 150 gram
- Jaja - 1 sztuka
1. Mięso mielone mielimy z cebulą i bułką. Dodajemy do tego do smaku pieprz, sól, majeranek i jajko.
2. Wstawiamy wodę z pieprzem, solą, liściem laurowym i zielem angielskim.
3. Gdy woda się zagotuje z mięsa ulepimy kulki i obtaczamy w mącę pszennej.
4. Wkładamy je do gotowej wody i zaciągamy mąką wodę na sos.
5. Na sam koniec dolewamy śmietanę i dodajemy drobno pokrojony koper.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!