gotu-jemy

Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym to idealne danie na obiad , zadowoli każde podniebienie. Te delikatne mięso i kremowy sos idealnie spełnia wszystkie wymagania do dobrego obiadu.



Potrzebne składniki

  • mięso mielone - 500 gram
  • Cebula - 1 sztuka
  • koper - 150 gram
  • śmietana 18% - 150 gram
  • Jaja - 1 sztuka
Propozycja podania Pulpety w sosie koperkowym

Przygotowanie

  • mięso mielone - 0.5 kilogram
  • Cebula - 1 sztuka
  • koper - 150 gram
  • śmietana 18% - 150 gram
  • Jaja - 1 sztuka

1. Mięso mielone mielimy z cebulą i bułką. Dodajemy do tego do smaku pieprz, sól, majeranek i jajko.

2. Wstawiamy wodę z pieprzem, solą, liściem laurowym i zielem angielskim.

3. Gdy woda się zagotuje z mięsa ulepimy kulki i obtaczamy w mącę pszennej.

4. Wkładamy je do gotowej wody i zaciągamy mąką wodę na sos.

5. Na sam koniec dolewamy śmietanę i dodajemy drobno pokrojony koper.