rolada serowa
Czy może być coś lepszego od delikatnej rolady serowej pełnej pieczarek i dużej ilości sera ? Potrawa świetnie się nadaje na kolacje rodzinną czy przy przyjście gości.
Potrzebne składniki
- ser żółty - 500 gram
- filet z piersi kurczaka - 500 gram
- pieczarki - 500 gram
- Cebula - 2 sztuka
- majonez - 300 gram

przygotowanie
- ser żółty - 500 gram
- filet z piersi kurczaka - 500 gram
- pieczarki - 500 gram
- Cebula - 2 sztuka
- majonez - 300 gram
Ścieramy ser i dodajemy do niego majonez i sól z pieprzem do smaku. Pieczemy w piekarniku, aż będzie złoty kolor w 160 stopniach.
Piersi z kurczaka kroimy w cieniutkie kotlety i doprawiamy trochę solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy z cebulą. Gdy ciasto jest gotowe, kładziemy surowe mięso i na to usmażone pieczarki. Zawijamy i znowu do piekarnika wstawiamy na 45 minut w 160 stopniach.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!