Pachnące ziołami rolki z piersi kurczaka z serowym wnętrzem w oryginalnej orzechowej panierce. Smakuje i wygląda efektownie, zachwyci członków rodziny, a na gościach zrobią ogromne wrażenie.
Piersi myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na filety. Lekko rozbijamy na kotlety. Każdy skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą,pieprzem i suszonymi ziołami. Zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki. Ser kroimy w podłużne słupki, układamy na brzegu kotleta i zawijamy w rolki zaginając ranty do środka by ser nie wypłynął. Zawinięte roladki obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w zmielonych lub drobno posiekanych orzechach włoskich.
Smażymy z każdej strony na lekko złoty kolor i przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy do zapiekania lub miski żaroodpornej.
Pieczemy około 10 minut w temperaturze 200°C grzanie góra dół.