Sałatka z makaronu ryżowego

Pyszna sałatka,która jest idealna ma małe i duże okazje. Składniki możemy zmieniać dodawac wg własnego uznania

  • Autor: dorotka20_20
  • Liczba porcji: 4 person
  • Cena: około 5 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 40 min
  • Trudność:
autor: dorotka20_20

Składniki

  • makaron ryżowy - 1 szklanka
  • mielonka - 500 gram
  • Ogórek zielony - 1 sztuka
  • Jaja - 5 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • koper - 1 szklanka
  • ząbek czosnku - 1 gram
  • majonez - 3 łyżka
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 444.75 kcal


Przygotowanie

Makaron gotujemy w osolonej wodzie,ugotowany odcedzamy.

Jajka gotujemy na twardo,studzimy, obieramy ze skorupek i siekamy w kostkę. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę.

Por- białą część kroimy w drobne półplasterki, koperek drobno siekamy, czosnek kroimy w kosteczkę lub przeciskamy przez praskę. Blok mielony lub szynkę kroimy w kostkę.

Wszystkie składniki mieszamy w jednej misce z dodatkiem majonezu, doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.

Podajemy schłodzoną.

Zdjęcia