Sałatka z pieczonych buraczków

Surówka świetnie dopasuje się do obiadu, na którym królują pieczone lub duszone mięsa.

  • Autor: dorotka20_20
  • Liczba porcji: 4 person
  • Cena: około 1 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 65 min
  • Trudność:
autor: dorotka20_20

Składniki

  • Burak surowy - 3 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 gram
  • majonez - 1 łyżka
  • Jogurt naturalny - 2 łyżka
  • sól - 1 gram
  • Pieprz - 1 gram
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 84 kcal


Przygotowanie

Buraki myjemy, osuszamy i każdego zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około godzinę,warto piec je w czasie pieczenia mięsa lub ciasta. Upieczone i ostudzone kroimy w kosteczkę, mieszamy z majonezem i jogurtem, doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.

Zdjęcia