Surówka z kiszonej kapusty

Świeże warzywa i młoda kiszona kapusta w formie surówki doskonale wkomponują się jako dodatek do obiadu.

  • Autor: dawidp
  • Liczba porcji: 5 person
  • Cena: około 5 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 20 min
  • Trudność:
autor: dawidp

Składniki

  • kapusta kiszona - 150 gram
  • marchew - 2 sztuka
  • pietruszka - 2 sztuka
  • seler - 0.5 sztuka
  • por - 0.5 sztuka
  • oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
  • sól - 1 gram
  • Pieprz - 1 gram
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 51 kcal

Akcesoria

tarka nóż kuchenny miska deska do krojenia

Do wykonania przepisu potrzebujesz:

tarka
Najtańszy: TARMEX tarka do jarzyn płaska 2-funkcyjna 02040157
już od:
5.3
ZOBACZ
nóż kuchenny
Najtańszy: victorinox Nóż kuchenny Paring Black (6.7403)
już od:
12.99
ZOBACZ
miska
Najtańszy: sagad Miska plastikowa MAŁA MIX KOLORÓW 0,4 l
już od:
2.99
ZOBACZ
deska do krojenia
Najtańszy: Banquet Plastikowa Deska Do Krojenia Culinaria Plastia Colore 12Sy338Cpc
już od:
7.55
ZOBACZ

Cena razem: 28.83


Przygotowanie

Najpierw wszystkie warzywa dokładnie myjemy i obieramy. Następnie na tarce trzemy seler, piertruszke i marchew. Por kroimy w bardzo drobne paseczki tak samo kapustę kiszoną.

Wszystkie składniki ze sobą dokładnie mieszamy dodając łyżkę oliwy. Zamiast oliwy może być oczywiście zwykły olej. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy.

Przed podaniem surówka powinna trochę poleżeć, aby warzywa przeszły sobą.

Wartość energetyczna porcji to około 51 kcal

Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne wyliczenia.

Zdjęcia