Węgierska zupa gulaszowa

Pikantna i rozgrzewająca zupa idealnie nadaje się na chłodne dni. Pochodzi jak sama nazwa mówi z Węgier

  • Autor: dorotka20_20
  • Liczba porcji: 5 person
  • Cena: około 15 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 110 min
  • Trudność:
autor: dorotka20_20

Składniki

  • mięso gulaszowe - 1 kilogram
  • Papryka czerwona - 2 sztuka
  • Cebula - 2 sztuka
  • ziemniak - 3 sztuka
  • Pieprz - 10 gram
  • papryka słodka - 10 gram
  • papryka ostra, chili - 5 gram
  • Przyprawa do zup Magi - 5 gram
  • Mąka - 50 gram
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 51 kcal


Przygotowanie

Mięso kroimy w dużą kostkę mniej więcej 1,5 cm, wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy około 5-10 minut.

W między czasie cebule kroimy w piórka i dodajemy do mięsa, smażymy aż cebula się zeszkli. Paprykę i pomidory kroimy w kostkę i dorzucamy do mięsa i cebuli, na tym etapie dodajemy przyprawy, sól, pieprz, obie papryki w oryginale jest jeszcze kminek, Papryki słodkiej nie oszczędzamy danie musi być pikantne ale i smaczne, wiec odpowiedniej ostrości da papryka słodka, chili dodajemy dosłownie szczyptę,.

Całość gotujemy do momentu aż mięso zmięknie, wtedy dorzucamy pokrojone w duża kostkę ziemniaki podgotowujemy aż będą miękkie.

Gotową zupę zagęszczamy.

Podajemy z pieczywem.

Zdjęcia