Chrupiące pałki z kurczaka

  • Autor: dorotka20_20
  • Liczba porcji: 4 person
  • Cena: około 10 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 90 min
  • Trudność:
autor: dorotka20_20

Składniki

  • Podudzie z kurczaka ze skórą - 8 sztuka
  • papryka słodka - 2 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 2 łyżeczka
Wartość energetyczna porcji:

ok 311.75 kcal

Przygotowanie

Z oliwy z oliwek, soli, pieprzu i papryki robimy marynate.

Umyte i osuszone podudzia dokładnie nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki najlepiej a noc.

Zaprawione pałki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 60 minut w temepraturze około 200 stopni celsjusza.

Podajemy z tłuczonymi ziemniakami i surówką.

Kategorie przepisu
Potrawy z kurczaka Obiad