Cron Dogs
Co można zrobić z parówki oprócz hot-doga? Cron Doga. Amerykański sposób na popularne parówki. Warto spróbować.
Potrzebne składniki
- Parówki - 7 sztuka
- mąka pszenna - 80 gram
- mąka kukurydziana - 80 gram
- proszku do pieczenia - 7.5 gram
- sól - 2.5 gram
- Cukier biały - 2.5 gram
- Pieprz - 2.5 gram
- Jaja - 1 sztuka
- mleko - 0.16 litr

Przygotowanie
- Parówki - 7 sztuka
- mąka pszenna - 80 gram
- mąka kukurydziana - 80 gram
- proszku do pieczenia - 1.5 łyżeczka
- sól - 0.5 łyżeczka
- Cukier biały - 0.5 łyżeczka
- Pieprz - 0.5 łyżeczka
- Jaja - 1 sztuka
- mleko - 160 mililitr
Mąki uszykuj troszkę więcej, potrzebna będzie do obtoczenia parówek.
- W wysokiej wąskiej misce (takiej aby parówki weszły tam w całości) wymieszaj: obie mąki, proszek do pieczenia, sól, cukier i pieprz.
- Dodaj jajko i mieszaj powoli dolewając mleko. Masa powinna być gęsta.
- Parówki nabij na patyczki do szaszłyków - jeśli nie masz tak wysokiego naczynia to parówki przekrój na pół.
- Obtocz te parówki w mące, a następnie w przygotowanym cieście
Parówki smaż w głębokim naczyniu w mocno rozgrzanym oleju przez około 3 minuty. Następnie odsącz olej z tych parówek i gotowe do podania;)

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!