Deser brzoskwiniowy z białą czekoladą

Przepyszny deser brzoskwiniowy z musem z białej czekolady i śmietany. Z pewnością jest to deser dostarczający wiele kalorii, ale jaki pyszny ^^

  • Autor: Nat
  • Liczba porcji: 4 person
  • Cena: około 20 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 90 min
  • Trudność:

Składniki

  • Brzoskwinia - 250 gram
  • Cukier biały - 75 gram
  • galaretka brzoskwiniowa - 4 łyżka
  • śmietana 30 % - 500 gram
  • biała czekolada - 250 gram
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 470.75 kcal

Akcesoria

rondelek łyżka mikser miska pucharki blender

Do wykonania przepisu potrzebujesz:

rondelek
Najtańszy: Elo Rondel emaliowany MIĘTOWY 1,3 l 84816
już od:
16.27
ZOBACZ
łyżka
Najtańszy: Amefa 1570 bologna łyżka stołowa
już od:
2.76
ZOBACZ
mikser
Najtańszy: MPM Mikser z misą obrotową 2,5L Małgosia HM-936
już od:
113.93
ZOBACZ
miska
Najtańszy: sagad Miska plastikowa MAŁA MIX KOLORÓW 0,4 l
już od:
2.99
ZOBACZ
pucharki
Najtańszy: altom design Pucharek do lodów i deserów szklany DESERRO 250 ml
już od:
3.6
ZOBACZ
blender
Najtańszy: MANTA BLENDER HBL101 SUSAN
już od:
38.49
ZOBACZ

Cena razem: 178.04


Składniki

Brzoskwiniowy spód

  1. Brzoskwinie obrać. Owoc rozgnieść na papkę (można zblendować).
  2. 4 łyżki galaretki rozpuścić w 3-4 łyżkach wrzącej wody.
  3. 1/3 papki brzoskwiniowej włożyć do rondelka. Dodać cukier. Grzać na małym ogniu, mieszając dosyć często.
  4. Kiedy zacznie bulgotać wyłączyć palnik. Następnie dodać rozpuszczone galaretki i dokładnie wymieszać.
  5. Do rondelka dodać resztę papki brzoskwiniowej, ponownie wymieszać i nałożyć do pucharków.
  6. Wstawić do lodówki do zastygnięcia masy.
Składniki

Mus

  1. Czekoladę połamać i włożyć do miski.
  2. Do rondelka wlać 125 ml śmietany i zagotować.
  3. Gotującą śmietanę wlać na czekoladę, mieszać łyżką, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Zostawić do ostygnięcia.
  4. Resztę śmietany ubić.
  5. Śmietanę wmieszać do kremu z czekolady (najlepiej mieszać od dołu do góry).
  6. Wylać na brzoskwiniowy spód.
  7. Schładzać co najmniej 2 godziny w lodówce.
  8. Udekorować czekoladą

Wartość energetyczna porcji to około 470.75 kcal

Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne wyliczenia.

Kategorie przepisu
Ciasta i desery Deser