Fasolka szparagowa do obiadu

Przepis na klasyczną fasolkę szparagową z bułką tartą,podawana na gorąco jako dodatek do obiadu.

  • Autor: dorotka20_20
  • Liczba porcji: 4 person
  • Cena: około 5 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 30 min
  • Trudność:
autor: dorotka20_20

Składniki

  • fasolka szparagowa - 1 kilogram
  • sól - 1 łyżka
  • bułka tarta - 1 szklanka
  • masło - 125 gram
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 327.75 kcal


Przygotowanie

Fasolkę myjemy, obcinamy końce i kroimy np. na pół. Wrzucamy do garnka i zalewamy zimną wodą z dodatkiem soli i gotujemy do miękkości.

Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy bułkę tartą. Podsmażamy aż bułka się zarumieni.

Fasolkę odcedzamy i polewamy gotową bułka tarta. Można również odcedzoną fasolkę wrzucić do bułki i wymieszać. Ma wtedy bardziej maślany smak.

Zdjęcia