Gotowana wątróbka drobiowa

Dla smakoszy podrobów to kolejna propozycja na delikatną drobiową wątróbkę.

  • Autor: dorotka20_20
  • Liczba porcji: 4 person
  • Cena: około 3 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 45 min
  • Trudność:
autor: dorotka20_20

Składniki

  • Wątróbka drobiowa - 500 gram
  • sól - 1 łyżeczka
  • woda - 1 litr
  • Pieprz - 5 gram
  • ziele angielskie - 1 gram
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 173 kcal


Przygotowanie

Wodę zagotowujemy z solą, ziarenkami pieprzu i ziela angielskiego.

Wątróbki oczyszczamy z błonek, myjemy, dodatkowo przelewamy je wrzątkiem. Wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości, jest to czas około 10-15 minut.

Gotową wątróbkę możemy podawać z podsmażoną cebulką i ziemniakami, lub pure ziemniaczanym.