Grillowana pierś z kurczaka

Smaczna pierś z grilla. Idealnie pasuje podana z sałatką lub grillowanymi warzywami.

  • Autor: Nat
  • Liczba porcji: 4 person
  • Cena: około 10 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 30 min
  • Trudność:

Składniki

  • Pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżka
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
  • świeży tymianek - 1 łyżeczka
  • świeża bazylia - 1 łyżeczka
  • świeża kolendra - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 łyżeczka
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 120 kcal

Akcesoria

grill

Do wykonania przepisu potrzebujesz:

grill
Najtańszy: Weltbild Grill elektryczny
już od:
82.99
ZOBACZ

Cena razem: 82.99


Marynowanie i grillowanie

  1. Przygotować marynatę z oliwy, czosnku, ziół i przypraw.
  2. Pierś pokroić na cienkie plastry, dokładnie posmarować marynatą i odstawić na kilka godzin.
  3. Grillować na średnio rozgrzanym grillu.

Wartość energetyczna porcji to około 120 kcal

Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne wyliczenia.

Kategorie przepisu
Grill Obiad