Grillowana pierś z kurczaka

  • Autor: Nat
  • Liczba porcji: 6 person
  • Cena: około 15 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 30 min
  • Trudność:

Składniki

  • Pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • Majeranek - 1 łyżeczka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • przyprawa do kurczaka - 2 łyżeczka
  • Olej roślinny - 4 łyżeczka
  • sól - 10 gram
  • Pieprz - 10 gram
Wartość energetyczna porcji:

ok 62 kcal

Akcesoria

grill nóż kuchenny deska do krojenia

MArynowanie i grillowanie

  1. Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Pociąć na kotlety.
  2. Przyprawy wymieszać ze sobą. Czosnek przecisnąć przez praskę.
  3. Kotlety namoczyć w oleju roślinnym i natrzeć przyprawami.
  4. Zostawić na kilka godzin w lodówce.
  5. Ułożyć na tacce, posmarować olejem. Tackę owinąć folią aluminiową.
  6. Położyć na grillu. Pod koniec grillowania porobić dziurki w folli, by tłuszcz mógł się wydostać.

Wartość energetyczna porcji to około 62 kcal

Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne wyliczenia.