GRillowane filety z łososia

Coś dla wielbicieli łososia - pyszny, rumiany grillowany łosoś. Podawać z kawałkiem cytryny, który można wycisnąć na rybkę ;)

  • Autor: Nat
  • Liczba porcji: 6 person
  • Cena: około 45 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 25 min
  • Trudność:

Składniki

  • Filet z łososia - 1 kilogram
  • masło - 10 dekagram
  • sól - 10 gram
  • pieprz biały - 10 gram
  • kminek - 10 gram
  • papryka słodka - 10 gram
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 335.33333333333 kcal

Akcesoria

grill

Do wykonania przepisu potrzebujesz:

grill
Najtańszy: Weltbild Grill elektryczny
już od:
82.99
ZOBACZ

Cena razem: 82.99


Marynowanie i grillowanie

  1. Filety posypać solą, pieprzem, kminkiem i papryką.
  2. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, obłożyć kawałkami masła. Opiekać z każdej strony po 7 minut, często smarując masłem.

Wartość energetyczna porcji to około 335.33333333333 kcal

Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne wyliczenia.