Gulasz drobiowy
Przepyszny gulasz, który zniknie podczas jednego obiadu. Proponuję podawać z ziemniakami i surówką.
Potrzebne składniki
- serca drobiowe - 500 gram
- żołądki drobiowe - 500 gram
- Cebula - 1 sztuka
- bulion drobiowy - 800 gram
- suszona kolendra - 2.5 gram
- gałka muszkatołowa - 1 gram
- Olej roślinny - 0.016 litr
- Mąka - 16 gram
- sól - 5 gram
- Pieprz - 5 gram
Przygotowanie gulaszu
- serca drobiowe - 500 gram
- żołądki drobiowe - 500 gram
- Cebula - 1 sztuka
- bulion drobiowy - 800 gram
- suszona kolendra - 0.5 łyżeczka
- gałka muszkatołowa - 1 gram
- Olej roślinny - 2 łyżka
- Mąka - 2 łyżka
- sól - 5 gram
- Pieprz - 5 gram
- Oczyszczone podroby smażymy na rozgrzanej patelni z łyżką oleju około 5 minut.
- Cebulę pokrojoną w piórka dorzucamy do mięsa.
- Gulasz należy posolić i popieprzyć do smaku.
- Dolać bulion, dodać kolendrę i gałkę muszkatołową.
- Mięso dusić pod przykryciem około pół godziny.
- Na patelni zrobić zasmażkę z łyżki oleju i mąki. Dodać zasmażkę do gulaszu, aby zagęścić sos.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!