gotu-jemy

Gulasz drobiowy

Przepyszny gulasz, który zniknie podczas jednego obiadu. Proponuję podawać z ziemniakami i surówką.



Potrzebne składniki

  • serca drobiowe - 500 gram
  • żołądki drobiowe - 500 gram
  • Cebula - 1 sztuka
  • bulion drobiowy - 800 gram
  • suszona kolendra - 2.5 gram
  • gałka muszkatołowa - 1 gram
  • Olej roślinny - 0.016 litr
  • Mąka - 16 gram
  • sól - 5 gram
  • Pieprz - 5 gram
Propozycja podania Gulasz drobiowy

Przygotowanie gulaszu

  • serca drobiowe - 500 gram
  • żołądki drobiowe - 500 gram
  • Cebula - 1 sztuka
  • bulion drobiowy - 800 gram
  • suszona kolendra - 0.5 łyżeczka
  • gałka muszkatołowa - 1 gram
  • Olej roślinny - 2 łyżka
  • Mąka - 2 łyżka
  • sól - 5 gram
  • Pieprz - 5 gram
  1. Oczyszczone podroby smażymy na rozgrzanej patelni z łyżką oleju około 5 minut.
  2. Cebulę pokrojoną w piórka dorzucamy do mięsa.
  3. Gulasz należy posolić i popieprzyć do smaku.
  4. Dolać bulion, dodać kolendrę i gałkę muszkatołową.
  5. Mięso dusić pod przykryciem około pół godziny.
  6. Na patelni zrobić zasmażkę z łyżki oleju i mąki. Dodać zasmażkę do gulaszu, aby zagęścić sos.