Gulasz drobiowy

Przepyszny gulasz, który zniknie podczas jednego obiadu. Proponuję podawać z ziemniakami i surówką.

  • Autor: Nat
  • Liczba porcji: 4 person
  • Cena: około 25 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 60 min
  • Trudność:

Składniki

  • serca drobiowe - 500 gram
  • żołądki drobiowe - 500 gram
  • Cebula - 1 sztuka
  • bulion drobiowy - 800 gram
  • suszona kolendra - 0.5 łyżeczka
  • gałka muszkatołowa - 1 gram
  • Olej roślinny - 2 łyżka
  • Mąka - 2 łyżka
  • sól - 5 gram
  • Pieprz - 5 gram
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 55.25 kcal

Akcesoria

patelnia nóż kuchenny deska do krojenia

Do wykonania przepisu potrzebujesz:

patelnia
Najtańszy: BergHOFF Patelnia 20cm Eclipse (Czerwona) 3700119
już od:
31.5
ZOBACZ
nóż kuchenny
Najtańszy: victorinox Nóż kuchenny Paring Black (6.7403)
już od:
12.99
ZOBACZ
deska do krojenia
Najtańszy: Banquet Plastikowa Deska Do Krojenia Culinaria Plastia Colore 12Sy338Cpc
już od:
7.55
ZOBACZ

Cena razem: 52.04


Przygotowanie gulaszu

  1. Oczyszczone podroby smażymy na rozgrzanej patelni z łyżką oleju około 5 minut.
  2. Cebulę pokrojoną w piórka dorzucamy do mięsa.
  3. Gulasz należy posolić i popieprzyć do smaku.
  4. Dolać bulion, dodać kolendrę i gałkę muszkatołową.
  5. Mięso dusić pod przykryciem około pół godziny.
  6. Na patelni zrobić zasmażkę z łyżki oleju i mąki. Dodać zasmażkę do gulaszu, aby zagęścić sos.

Wartość energetyczna porcji to około 55.25 kcal

Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne wyliczenia.

Kategorie przepisu
Potrawy z mięsa Obiad