gotu-jemy

gyros

Sałatka gryos jest bardzo dobra, ale troszkę czasochłonna w szczególności, że trzeba dużo kroić i smażyć. Jednak czas poświęcony na jej wykonanie zwróci się podwójnie w swoim smaku. Ze względu na ilość porcji jest idealną propozycją na imprezę.



Potrzebne składniki

  • Cebula - 1 sztuka
  • Ogórek kiszony - 3 gram
  • Pierś z kurczaka - 500 gram
  • kechup - 100 gram
  • majonez - 100 gram
  • groszek - 150 gram
  • kapusta pekińska - 250 gram
Propozycja podania gyros

Przygotowanie

  • Cebula - 1 sztuka
  • Ogórek kiszony - 3 gram
  • Pierś z kurczaka - 500 gram
  • kechup - 100 gram
  • majonez - 100 gram
  • groszek - 150 gram
  • kapusta pekińska - 250 gram

1. Najpierw kroimy w kostkę pierś kurczaka i doprawiamy ją pieprzem i solą.

2. Następnie smażymy kurczaka na złoty kolor.

3. W tym czasie drobno kroimy kapustę, ogórka i cebulę w kostkę.

4. Gdy wszystko jest uszykowane układamy wszystko warstwowo w następującej kolejności: kurczak, cebula, ogórek, majonez, ketchup, groszek i kapusta. Dwa razy układamy tak jedzenie do miski.


Gdy już wszystko zrobimy to przykrywamy sałatkę i odstawiamy na minimum dwie godziny, aby sałatka przeszła wszystkimi składnikami.