gyros

  • Autor: aleksandra
  • Liczba porcji: 20 person
  • Cena: około 20 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 50 min
  • Trudność:
autor: aleksandra

Składniki

  • Cebula - 1 sztuka
  • Ogórek kiszony - 3 gram
  • Pierś z kurczaka - 500 gram
  • kechup - 100 gram
  • majonez - 100 gram
  • groszek - 150 gram
  • kapusta pekińska - 250 gram
Wartość energetyczna porcji:

ok 61.2 kcal

Akcesoria

nóż kuchenny patelnia miska

Przygotowanie

1. Najpierw kroimy w kostkę pierś kurczaka i doprawiamy ją pieprzem i solą.

2. Następnie smażymy kurczaka na złoty kolor.

3. W tym czasie drobno kroimy kapustę, ogórka i cebulę w kostkę.

4. Gdy wszystko jest uszykowane układamy wszystko warstwowo w następującej kolejności: kurczak, cebula, ogórek, majonez, ketchup, groszek i kapusta. Dwa razy układamy tak jedzenie do miski.


Gdy już wszystko zrobimy to przykrywamy sałatkę i odstawiamy na minimum dwie godziny, aby sałatka przeszła wszystkimi składnikami.

Wartość energetyczna porcji to około 61.2 kcal

Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne wyliczenia.