Przepis na smacznego domowego hamburgera jest bardzo prosty, wystarczą ulubione składniki i chwila wolnego czasu.
Bułki z sezamem rozcinamy prawie do końca, smarujemy masłem i smażymy na złoty kolor na suchej patelni.
Bułkę namaczamy w mleku, mielimy z cebulą, dodajemy do mięsa,doprawiamy solą, pierzem i musztardą. Na koniec dodajemy jajko i dobrze wyrabiamy mięso, odstawiamy na pół godzinki do lodówki. Po wyjęciu z lodówki formujemy kotlety w rozmiarze naszych bułek i smażymy na złoto z obu stron.
Każdą bułkę smarujemy majonezem i ketchupem, na spodniej bułce układam kotleta na górnej plaster sera, do środka wkładam pokrojoną w piórka cebulę i surówkę. Przygotowanego hamburgera wstawiam do nagrzanego do 150°C piekarnika na około 5 minut. Tak aby ser się rozpuścił , a bułka była chrupiąca i miękka.