Karczek z grilla
Kolejna, mięsna propozycja na pyszne danie z grilla. Świetnie smakuje podane z grillowanymi warzywami lub surówką.
Potrzebne składniki
- karkówka - 1000 gram
- musztarda - 40 gram
- oliwa z oliwek - 0.04 litr
- Pieprz - 10 gram
- sól - 10 gram
- ząbek czosnku - 1 sztuka
Marynowanie i grillowanie
- karkówka - 1 kilogram
- musztarda - 5 łyżka
- oliwa z oliwek - 5 łyżka
- Pieprz - 10 gram
- sól - 10 gram
- ząbek czosnku - 1 sztuka
- Umyte mięso pokroić na kotlety o grubości 1 cm. Rozbić tłuczkiem i doprawić solą i pieprzem.
- 5-6 łyżek musztardy wymieszać z taką samą ilością oliwy z oliwek. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać.
- Marynatą posmarować mięso i zawinąć w folię aluminiową.
- Schładzać w lodówce przez całą noc.
- Grillować na średnio rozgrzanym grillu.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!