Pieczona karkówka z dodatkiem niewielkiej ilości jasnego piwa robi wrażenie na gościach.
![]() |
prasa do czosnku
Najtańszy: Prymus Agd Wyciskacz Do Czosnku 15,5 cm |
już od:
13.49 zł |
ZOBACZ |
![]() |
miska
Najtańszy: sagad Miska plastikowa MAŁA MIX KOLORÓW 0,4 l |
już od:
2.99 zł |
ZOBACZ |
![]() |
nóż kuchenny
Najtańszy: victorinox Nóż kuchenny Paring Black (6.7403) |
już od:
12.99 zł |
ZOBACZ |
![]() |
naczynie żaroodporne
Najtańszy: Royalty Line Ceramiczne Naczynie Żaroodporne Do Zapiekania 15,5X19Cm 06006 |
już od:
19.9 zł |
ZOBACZ |
![]() |
piekarnik
Najtańszy: AMICA IN AMMB44E1GCM - Piekarnik kompaktowy z funkcją mikrofali |
już od:
1675 zł |
ZOBACZ |
Karkówkę myjemy,osuszamy i nacieramy solą. Oliwę z oliwek łączymy z pieprzem, papryką, przeciśnietym przez praskę czosnkiem i majerankiem. Nacieramy nimi mięso i odstawiamy a kilka godzin do lodówki.
Karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego,podlewamy 120 ml jasnego piwa i pieczemy około 2 godziny w temperaturze 180°C. Co jakiś czas karkówkę polewamy powstałym podczas pieczenia sosem.
Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.
Wartość energetyczna porcji to około 7606.875 kcal
Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne wyliczenia.