Karmelizowana marchewka

Najlepsze są młode niewielkie marcheweczki, które aż uroczo wyglądają na talerzu.

  • Autor: dorotka20_20
  • Liczba porcji: 4 person
  • Cena: około 1 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 45 min
  • Trudność:
autor: dorotka20_20

Składniki

  • marchew - 500 gram
  • woda - 200 mililitr
  • cukier brązowy - 4 łyżka
  • sól - 1 łyżeczka
  • masło - 2 łyżka
  • papryka ostra, chili - 1 gram
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 85 kcal


Przygotowanie

Marchewki wrzucamy do garnka, zalewamy wodą,ddajemy masło, sól cukier oraz chilli. Gotujemy bez przykrycia do czasu aż marchewki będą miękkie, a woda wyparuje i wkoło nich utworzy się sos.



Zdjęcia