gotu-jemy

Klasyczna surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty, jest smacznym i przede wszystkim zdrowym dodatkiem do obiadu. Podana w najprostszy sposób zasmakuje każdemu. Jest bardzo bogata w witaminę C, co jak wiadomo doskonale wpływa na naszą odpornść. Surówka z kiszonej kapusty to



Potrzebne składniki

  • kapusta kiszona - 500 gram
  • marchew - 1 sztuka
  • Cebula - 1 sztuka
  • Jabłko - 1 gram
  • olej słonecznikowy tłoczony na zimno - 16 gram
  • Cukier biały - 10 gram
Propozycja podania Klasyczna surówka z kiszonej kapusty

Przygotowanie

  • kapusta kiszona - 500 gram
  • marchew - 1 sztuka
  • Cebula - 1 sztuka
  • Jabłko - 1 gram
  • olej słonecznikowy tłoczony na zimno - 2 łyżka
  • Cukier biały - 2 łyżeczka

Kapustę kiszoną kroimy w mniejsze kawałki. Jeżeli jest bardzo kwaśna to przepłukujemy ją na sitku.

Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę siekamy w drobną kostkę. Wszystko razem mieszamy z dwiema łyżkami oleju i dodatkiem cukru.