Klasyczna surówka z kiszonej kapusty
Surówka z kiszonej kapusty, jest smacznym i przede wszystkim zdrowym dodatkiem do obiadu. Podana w najprostszy sposób zasmakuje każdemu. Jest bardzo bogata w witaminę C, co jak wiadomo doskonale wpływa na naszą odpornść. Surówka z kiszonej kapusty to
Potrzebne składniki
- kapusta kiszona - 500 gram
- marchew - 1 sztuka
- Cebula - 1 sztuka
- Jabłko - 1 gram
- olej słonecznikowy tłoczony na zimno - 16 gram
- Cukier biały - 10 gram

Przygotowanie
- kapusta kiszona - 500 gram
- marchew - 1 sztuka
- Cebula - 1 sztuka
- Jabłko - 1 gram
- olej słonecznikowy tłoczony na zimno - 2 łyżka
- Cukier biały - 2 łyżeczka
Kapustę kiszoną kroimy w mniejsze kawałki. Jeżeli jest bardzo kwaśna to przepłukujemy ją na sitku.
Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę siekamy w drobną kostkę. Wszystko razem mieszamy z dwiema łyżkami oleju i dodatkiem cukru.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!