Kruche ciasto z malinami i wyśmienitą pianką. Trafi w każde podniebienie. ;)
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, dodać masło, posiekać nożem do momentu, kiedy ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dodać żółtka, cukier i zagnieść (również można zmiksować w mikserze). Gotowe ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić ok. 20 minut.
Blachę o standardowych wymiarach, wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto na spód blachy, lekko przyklepujemy palcami i wyrównujemy. Układamy gęsto maliny.
Ubić białka mikserem. Po ubiciu na sztywno powoli wsypywać cukier, cały czas ubijajać na najwyższych obrotach. Następnie powoli wsypywać proszek budyniowy, cały czas miksując, by dobrze się rozpuścił.
Dobrze ubitą piankę, wyłożyć na ciasto, rozprowadzić. Piec w temperaturze 190ºC przez około 30 - 40 minut.