Mięso mielone z makaronem

Szybkie danie, gdy nie ma czasu na gotowanie lub nie lubi się spędzać dużo czasu w kuchni ,a chce się zjeść smacznie i syto.

  • Autor: aleksandra
  • Liczba porcji: 5 person
  • Cena: około 15 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 40 min
  • Trudność:
autor: aleksandra

Składniki

  • mięso mielone - 500 gram
  • Papryka czerwona - 1 sztuka
  • pomidor - 3 sztuka
  • Cebula - 1 sztuka
  • por - 30 gram
  • makaron - 300 gram
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 351.6 kcal


Przygotowanie

1. Smażymy mięso mielone, doprawiamy pieprzem, pieprzem ziołowym jak ktoś lubi, solą, papryką słodką, papryką ostrą i chilli.

2. Dodajemy do smażącego się mięsa pokrojoną w kostkę cebulę i por. Gdy cebula i mięso nabiorą już kolorów dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory. 

3. Do gotującego się mięsa z warzywami pod przykryciem dodajemy bazylię, oregano, rozmaryn i natkę pietruszki.

4. Na sam koniec wrzucamy makaron. Osobiście radzę dawać makaron z zupek chińskim i dosypywać z nich przyprawy. Gotowe danie podajemy na gorąco.