rękaw do pieczeniapiekarnikmiskafolia spożywczafolia aluminiowa
Składniki
Przygotowanie
Mięso umyć i osuszyć.
Jogurt naturalny wymieszać z przyprawami.
Wszystkie pałeczki obtoczyć w jogurcie z przyprawami, następnie układać w misce. Resztką jogurtu z przyprawami polać mięso.
Miskę zawinąć folią spożywczą lub aluminiową.
Schować do lodówki co najmniej na noc (najlepiej na 15-20h).
Składniki
Pieczenie
Nagrzać piekarnik do 180°C (góra-dół).
Uciąć odpowiednią długość rękawa do pieczenia.
Na blaszce z wyposażenia piekarnika ułożyć przygotowany rękaw. Włożyć do niego przygotowane wcześniej mięso. Posypać szczyptą soli.
Piec przez 30 minut w rękawie, następnie rozciąć go i piec 25-30 minut przy rozciętym rękawie.
Wartość energetyczna porcji to około
332.75
kcal
Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i
podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne
wyliczenia.