Pierś w cieście czosnkowo-ziołowym to kolejny alternatywny sposób na nudne kotlety. Mięso jest soczyste i aromatyczne.
![]() |
patelnia
Najtańszy: BergHOFF Patelnia 20cm Eclipse (Czerwona) 3700119 |
już od:
31.5 zł |
ZOBACZ |
![]() |
miska
Najtańszy: sagad Miska plastikowa MAŁA MIX KOLORÓW 0,4 l |
już od:
2.99 zł |
ZOBACZ |
Pojedyncze filety z kurczaka myję, oczyszczam z ewentualnych błonek, kroję jak na kotlety, delikatnie rozbijam i przecinam na pół na mniejsze kawałki.
W misce mieszam ze sobą wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe: mąkę, jajko, mleko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, zioła prowansalskie, curry oraz paprykę chilli.
Filety z kurczaka wkładam do ciasta naleśnikowego, każdy kawałek dobrze obtaczam w cieście i odkładam do lodówki na minimum godzinę.
Na patelni rozgrzewam olej i kolejno smażę kotlety na złocisty kolor.
Podajemy z surówkami, ziemniakami lub frytkami.
Wartość energetyczna porcji to około 599 kcal
Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne wyliczenia.