Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym to idealne danie na obiad , zadowoli każde podniebienie. Te delikatne mięso i kremowy sos idealnie spełnia wszystkie wymagania do dobrego obiadu.

  • Autor: aleksandra
  • Liczba porcji: 4 person
  • Cena: około 30 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 50 min
  • Trudność:
autor: aleksandra

Składniki

  • mięso mielone - 0.5 kilogram
  • Cebula - 1 sztuka
  • koper - 150 gram
  • śmietana 18% - 150 gram
  • Jaja - 1 sztuka
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 490.5 kcal


Przygotowanie

1. Mięso mielone mielimy z cebulą i bułką. Dodajemy do tego do smaku pieprz, sól, majeranek i jajko.

2. Wstawiamy wodę z pieprzem, solą, liściem laurowym i zielem angielskim.

3. Gdy woda się zagotuje z mięsa ulepimy kulki i obtaczamy w mącę pszennej.

4. Wkładamy je do gotowej wody i zaciągamy mąką wodę na sos.

5. Na sam koniec dolewamy śmietanę i dodajemy drobno pokrojony koper.

Zdjęcia