rolada serowa

Czy może być coś lepszego od delikatnej rolady serowej pełnej pieczarek i dużej ilości sera ? Potrawa świetnie się nadaje na kolacje rodzinną czy przy przyjście gości.

  • Autor: aleksandra
  • Liczba porcji: 4 person
  • Cena: około 20 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 60 min
  • Trudność:
autor: aleksandra

Składniki

  • ser żółty - 500 gram
  • filet z kurczaka - 500 gram
  • pieczarki - 500 gram
  • Cebula - 2 sztuka
  • majonez - 300 gram
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 1005.25 kcal


przygotowanie

Ścieramy ser i dodajemy do niego majonez i sól z pieprzem do smaku. Pieczemy w piekarniku, aż będzie złoty kolor w 160 stopniach.

Piersi z kurczaka kroimy w cieniutkie kotlety i doprawiamy trochę solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy z cebulą. Gdy ciasto jest gotowe, kładziemy surowe mięso i na to usmażone pieczarki. Zawijamy i znowu do piekarnika wstawiamy na 45 minut w 160 stopniach.

Zdjęcia