Rolada serowa

  • Autor: Nat
  • Liczba porcji: 10 person
  • Cena: około 25 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 60 min
  • Trudność:

Składniki

  • ser żółty - 35 dekagram
  • majonez - 0.5 szklanka
  • Jaja - 3 sztuka
  • pieczarki - 500 gram
  • Cebula - 1 sztuka
  • Pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • sól - 1 łyżeczka
  • Pieprz - 1 łyżeczka
Wartość energetyczna porcji:

ok 182.7 kcal

Akcesoria

patelnia piekarnik tarka tłuczek do mięsa nóż kuchenny papier do pieczenia

Przygotowanie rolady

  1. Rozgrzać piekarnik do 180°C.
  2. Ser żółty zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Wymieszać z majonezem oraz surowymi jajami.
  3. Na blaszce z wyposażenia piekarnika rozłożyć papier do pieczenia i wylać masę. Piec 20 minut w temperaturze 180°C.
  4. Filety z kurczaka rozbić jak kotlety, przyprawić solą i pieprzem.
  5. Pieczarki i cebulę drobno pokroić. Przesmażyć.
  6. Na ciepły placek serowy wyłożyć przyprawione filety z kurczaka, na to przesmażone pieczarki z cebulą.

Zawinąć w długi rulon i piec 25-30 minut w temperaturze 180°C.

Wartość energetyczna porcji to około 182.7 kcal

Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne wyliczenia.