gotu-jemy

Roladki drobiowe z pieczarkami

By drób nie był nudny wymyślamy różne potrawy, tym razem zawinięte w fileta pieczarki.



Potrzebne składniki

  • Pierś z kurczaka - 4 sztuka
  • pieczarki - 200 gram
  • Cebula - 1 sztuka
  • sól - 1 gram
  • Pieprz - 1 gram
  • Jaja - 1 sztuka
  • bułka tarta - 500 gram
  • Olej roślinny - 0.25 litr
Propozycja podania Roladki drobiowe z pieczarkami

Przygotowanie

  • Pierś z kurczaka - 4 sztuka
  • pieczarki - 200 gram
  • Cebula - 1 sztuka
  • sól - 1 gram
  • Pieprz - 1 gram
  • Jaja - 1 sztuka
  • bułka tarta - 2 szklanka
  • Olej roślinny - 1 szklanka

Pierś z kurczaka myjemy,oczyszczamy z błonek i filetujemy, rozbijamy na cienkie kotlety uważając by nie dziurawić mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem, przyrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki.

Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce masła z pokrojną w kostkę cebulą,doprawiamy solą i pieprzem.

Na każdy kotlet kładziemy kawałek żołtego sera i łyżkę pieczarek zawijamy w roladkę, obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Smażymy na głębokim tluszczu około 10 minut.

Podajemy z frytkami lub ziemniakami i surówką