Roladki drobiowe z pieczarkami
By drób nie był nudny wymyślamy różne potrawy, tym razem zawinięte w fileta pieczarki.
Potrzebne składniki
- Pierś z kurczaka - 4 sztuka
- pieczarki - 200 gram
- Cebula - 1 sztuka
- sól - 1 gram
- Pieprz - 1 gram
- Jaja - 1 sztuka
- bułka tarta - 500 gram
- Olej roślinny - 0.25 litr

Przygotowanie
- Pierś z kurczaka - 4 sztuka
- pieczarki - 200 gram
- Cebula - 1 sztuka
- sól - 1 gram
- Pieprz - 1 gram
- Jaja - 1 sztuka
- bułka tarta - 2 szklanka
- Olej roślinny - 1 szklanka
Pierś z kurczaka myjemy,oczyszczamy z błonek i filetujemy, rozbijamy na cienkie kotlety uważając by nie dziurawić mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem, przyrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki.
Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce masła z pokrojną w kostkę cebulą,doprawiamy solą i pieprzem.
Na każdy kotlet kładziemy kawałek żołtego sera i łyżkę pieczarek zawijamy w roladkę, obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na głębokim tluszczu około 10 minut.
Podajemy z frytkami lub ziemniakami i surówką

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!