Rumiany kurczak
Kolejna odsłona smacznego kurczaka z dużą ilością świeżej pachnącej natki pietruszki.
Potrzebne składniki
- Udko z kurczaka - 4 gram
- miód - 24 gram
- margaryna do pieczenia - 40 gram
- sok z cytryny - 0.008 litr
- ząbek czosnku - 2 gram
- Mąka - Kartoflanka - 8 gram
- Natka pietruszki - 250 gram

Przygotowanie
- Udko z kurczaka - 4 gram
- miód - 3 łyżka
- margaryna do pieczenia - 5 łyżka
- sok z cytryny - 1 łyżka
- ząbek czosnku - 2 gram
- Mąka - Kartoflanka - 1 łyżka
- Natka pietruszki - 1 szklanka
4 udka myjemy osuszamy i nacieramy sokiem z cytryny oraz przeciśnietym przez praskę czosnkiem, zawijamy w folie aluminiową i chowamy do lodówki na godzinę lub przygotowujemy dzien wcześniej i na całą noc. Każde udko smarujemy miodem i obtaczamy w mące ziemniaczanej, następnie smażymy na rumiaono. Usmażone udka dusimy na małym ogniu przez około 30 minut. Przed podaniem posypujemy siekaną zieleniną.
Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!