ryż po chińsku

  • Autor: aleksandra
  • Liczba porcji: 6 person
  • Cena: około 10 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 45 min
  • Trudność:
autor: aleksandra

Składniki

  • Pierś z kurczaka - 1 kilogram
  • ryż - 300 gram
  • biała kapusta - 50 gram
  • Cebula - 1 sztuka
  • Papryka czerwona - 1 sztuka
Wartość energetyczna porcji:

ok 183.66666666667 kcal

przygotowanie

Kurczaka i paprykę kroimy w kostkę,kapustę szatkujemy na drobno, a cebulę kroimy w dwu centymetrowe paseczki, w tym czasie gotujemy również ryż. Mięso doprawiamy, solą i pieprzem.

Smażymy, aż kurczak będzie mieć złocisty kolor,a potem dodajemy cebule i znowu smażymy. Na koniec dodajemy paprykę i kapustę, gdy wszystko jest dobrze podsmażone, przykrywamy i dusimy pod pokrywą przez kilka minut.

Następnie dolewamy do wszystkiego wody i doprawiamy curry,solą, pieprzem i papryką. Chwilę dusimy i gotowe.