Sałatka z makaronu orzo
Kolorowa i smaczna propozycja na drugie śniadanie, kolacje lub na imprezową przekąskę.
Potrzebne składniki
- Makaron orzo - 250 gram
- kukurydza konserwowa - 1 sztuka
- szynka z kurczaka - 200 gram
- Ogórek zielony - 1 sztuka
- ząbek czosnku - 2 gram
- koper - 16 gram
- majonez - 250 gram

Przygotowanie
- Makaron orzo - 1 szklanka
- kukurydza konserwowa - 1 sztuka
- szynka z kurczaka - 200 gram
- Ogórek zielony - 1 sztuka
- ząbek czosnku - 2 gram
- koper - 2 łyżka
- majonez - 1 szklanka
1. Opakowanie makaronu orzo gotujemy według wskazówek na opakowaniu.
2. Ugotowany makaron odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą tak aby każdy makaronik był osobno.
3. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
4. Puszkę kukurydzy odcedzamy.
5. Szynkę kroimy w kostkę podobnie jak ogórka.
6. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praske do miski.
7. Koperek siekamy.
8. Do miski z czosnkiem dodajemy pozostałe skladniki dodajemy majonez i doprawiamy pieprzem do smaku.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!