Sałatka z pieczonych buraczków
Surówka świetnie dopasuje się do obiadu, na którym królują pieczone lub duszone mięsa.
Potrzebne składniki
- Buraki - 3 sztuka
- ząbek czosnku - 1 gram
- majonez - 8 gram
- Jogurt naturalny - 16 gram
- sól - 1 gram
- Pieprz - 1 gram

Przygotowanie
- Buraki - 3 sztuka
- ząbek czosnku - 1 gram
- majonez - 1 łyżka
- Jogurt naturalny - 2 łyżka
- sól - 1 gram
- Pieprz - 1 gram
Buraki myjemy, osuszamy i każdego zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około godzinę,warto piec je w czasie pieczenia mięsa lub ciasta. Upieczone i ostudzone kroimy w kosteczkę, mieszamy z majonezem i jogurtem, doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!