piekarnikblaszka do pieczeniapapier do pieczeniamiksermiskałyżka
Składniki
Biszkopt
Białka ubić z 80 g cukru na sztywną pianę. Można dodać szczyptę soli aby łatwiej było ubić białka.
Żółtka ubić z 80g cukru.
Dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia i wymieszać.
Dodać białka i delikatnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia.
Piec 20 min w 180 stopniach C.
Składniki
Masa serowa
Ser, cukier i cukier wanilinowy - zmiksować.
Biszkopt posmarować dżemem.
Kremówkę ubić, dodać do masy serowej.
Żelatynę rozpuścić w 50 ml wody. Wymieszać z masą.
Na biszkopcie ułożyć warstwami: część masy, delicje i znów masę.
Polać polewą czekoladową (polecam przygotowaną samodzielnie, ale kupna też się sprawdzi) i schłodzić.
Wartość energetyczna porcji to około
298.4
kcal
Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i
podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne
wyliczenia.