Świeżonka

Danie mięsne przygotowane z świeżego mięsa wieprzowego, smaczne pikantne i szybkie w przygotwaniu

  • Autor: dorotka20_20
  • Liczba porcji: 5 person
  • Cena: około 15 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 5 min
  • Trudność:
autor: dorotka20_20

Składniki

  • Wieprzowina - 1 kilogram
  • Cebula - 4 sztuka
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 52.8 kcal


Przygotowanie

Mięso wieprzowe świeże, nie może być mrożone, kroimy w kostkę,myjemy i osuszamy. Tak przygotowane mięso doprawiamy pieprzem, słodką papryką i czosnkiem granulowanym. Zaprawione wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy, gdy mięso się zarumieni dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Całość dusimy pod przykryciem do miękkości, na koniec delikatnie solimy.