Świeżonka
Danie mięsne przygotowane z świeżego mięsa wieprzowego, smaczne pikantne i szybkie w przygotwaniu
Potrzebne składniki
- Wieprzowina - 1000 gram
- Cebula - 4 sztuka

Przygotowanie
- Wieprzowina - 1 kilogram
- Cebula - 4 sztuka
Mięso wieprzowe świeże, nie może być mrożone, kroimy w kostkę,myjemy i osuszamy. Tak przygotowane mięso doprawiamy pieprzem, słodką papryką i czosnkiem granulowanym. Zaprawione wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy, gdy mięso się zarumieni dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Całość dusimy pod przykryciem do miękkości, na koniec delikatnie solimy.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!