Tatar wołowy
Tatar to znane w całej Polsce danie z surowej chudej wołowiny, np. z polędwicy. Jedzone z pieczywem i ulubionymi dodatkami, głównie cebulą i ogórkiem kiszonym.
Potrzebne składniki
- polędwica wołowa - 200 gram
- Jaja - 1 sztuka
- musztarda - 5 gram
- oliwa z oliwek - 0.005 litr
- Pieprz - 5 gram
- sól - 5 gram
- Przyprawa do zup Magi - 5 gram
- Cebula - 8 gram
- Ogórek kiszony - 8 gram

Przygotowanie
- polędwica wołowa - 200 gram
- Jaja - 1 sztuka
- musztarda - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
- Pieprz - 5 gram
- sól - 5 gram
- Przyprawa do zup Magi - 1 łyżeczka
- Cebula - 1 łyżka
- Ogórek kiszony - 1 łyżka
Mięso oczyszczamy z błonek i drobno siekamy lub drobno mielimy. Dodajemy do smaku ostrej musztardy, sól, pieprz, przyprawę magii, mieszamy wszystko razem z łyżka oliwy z oliwek. W wersji "dla gości" robię wgłębienie w mięsie i wlewam surowe żółtko, które później każdy sam sobie miesza. W domowe wersji mieszam wszystko razem. Podaje z cebulą pokrojona w kostkę i ogórkiem kiszonym.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!