Tatar wołowy

Tatar to znane w całej Polsce danie z surowej chudej wołowiny, np. z polędwicy. Jedzone z pieczywem i ulubionymi dodatkami, głównie cebulą i ogórkiem kiszonym.

  • Autor: dorotka20_20
  • Liczba porcji: 1 person
  • Cena: około 15 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 15 min
  • Trudność:
autor: dorotka20_20

Składniki

  • polędwica wołowa - 200 gram
  • Jaja - 1 sztuka
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
  • Pieprz - 5 gram
  • sól - 5 gram
  • Przyprawa do zup Magi - 1 łyżeczka
  • Cebula - 1 łyżka
  • Ogórek kiszony - 1 łyżka
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 372 kcal


Przygotowanie

Mięso oczyszczamy z błonek i drobno siekamy lub drobno mielimy. Dodajemy do smaku ostrej musztardy, sól, pieprz, przyprawę magii, mieszamy wszystko razem z łyżka oliwy z oliwek. W wersji "dla gości" robię wgłębienie w mięsie i wlewam surowe żółtko, które później każdy sam sobie miesza. W domowe wersji mieszam wszystko razem. Podaje z cebulą pokrojona w kostkę i ogórkiem kiszonym.

Zdjęcia