Wiosenna sałatka

  • Autor: dorotka20_20
  • Liczba porcji: 2 person
  • Cena: około 5 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 15 min
  • Trudność:
autor: dorotka20_20

Składniki

  • Jaja - 4 sztuka
  • Pęczek rzodkiewek - 2 sztuka
  • szczypiorek (pęczek) - 2 łyżka
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • serek wiejski - 2 szklanka
  • sól - 1 gram
  • Pieprz - 1 gram
Wartość energetyczna porcji:

ok 183 kcal

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy z skorupek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewkę kroimy w pół talarki, szczypiorek drobno siekamy. Łączymy z jajkami. Serki odsączamy ze śmietanki i dodajemy do jajek i warzyw. Całość doprawiamy łyżeczką musztardy sarepskiej czy delikatesowej wraz z solą i pieprzem.

Możemy ja jeść ze świeżym pieczywem jako kanapkę lub samodzielnie.