Kotlet siekany
Kolejna odsłona piersi z kurczaka inaczej. Pokrojony w kostkę z serem,papryką i pieczarkami stanowi urozmaicenie zwykłego "kotleta"
Potrzebne składniki
- Pierś z kurczaka - 2 sztuka
- Papryka czerwona - 1 sztuka
- pieczarki - 10 sztuka
- Natka pietruszki - 16 gram
- majonez - 8 gram
- Jaja - 2 sztuka
- ser żółty - 100 gram
- Mąka - Kartoflanka - 24 gram
- Cebula - 1 sztuka

Przygotowanie
- Pierś z kurczaka - 2 sztuka
- Papryka czerwona - 1 sztuka
- pieczarki - 10 sztuka
- Natka pietruszki - 2 łyżka
- majonez - 1 łyżka
- Jaja - 2 sztuka
- ser żółty - 100 gram
- Mąka - Kartoflanka - 3 łyżka
- Cebula - 1 sztuka
- Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i koimy w drobną kosteczkę.
- Pieczarki kroimy,podsmażamy z cebulą.
- Umytą paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego, następnie kroimy w kostkę.
- Ser ścieramy a tarce o grubych oczkach.
- Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy do tego majonez, jajka i mąkę ziemniaczaną. Cała masę doprawiamy solą,pieprzem, papryką słodką i ostrą, możemy dodać również bazylię i oregano.
- Z podanych składników powstaje gęsta masa,ręce moczymy w letniej wodzie i formujemy kotleciki.
- Na patelni rozgrzewamy olej i kotleciki smażymy na niewielkim ogniu do momentu zarumienienia.

Polub nas
Facebook
Jeśli chcesz być na bieżąco, polub nasz fanpage. Dzięki temu jako pierwszy/(a)
dowiesz się o najlepszych i najnowszych przepisach i najnowszych artykułach.
Polub nas!