Sos czosnkowy

Pyszny dodatek do dań z kurczaka, naleśników z mięsem, hamburgerów czy kanapek

  • Autor: Nat
  • Liczba porcji: 10 person
  • Cena: około 3 zł
  • Ocena:
  • Czas wykonania: 10 min
  • Trudność:

Składniki

  • Jogurt naturalny - 150 gram
  • majonez - 4 łyżka
  • ząbek czosnku - 3 sztuka
  • Przyprawa do sałatek - 1 łyżeczka
  • sól - 3 gram
Dodaj składniki do listy zakupów
Przejdź do listy zakupów
Wartość energetyczna porcji:

ok 78.9 kcal

Akcesoria

nóż kuchenny prasa do czosnku pojemnik deska do krojenia

Do wykonania przepisu potrzebujesz:

nóż kuchenny
Najtańszy: victorinox Nóż kuchenny Paring Black (6.7403)
już od:
12.99
ZOBACZ
prasa do czosnku
Najtańszy: Prymus Agd Wyciskacz Do Czosnku 15,5 cm
już od:
13.49
ZOBACZ
pojemnik
Najtańszy: Plast Team Pojemnik do przechowywania żywności TOP BOX 0,25 l 10753
już od:
2.5
ZOBACZ
deska do krojenia
Najtańszy: Banquet Plastikowa Deska Do Krojenia Culinaria Plastia Colore 12Sy338Cpc
już od:
7.55
ZOBACZ

Cena razem: 36.53


Przygotowanie sosu

1. Jogurt i majonez wymieszać w wysokim pojemniku (polecam użyć pojemnika do którego mamy zamknięcie)

2. 2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę lub posiekać i dodać do naczynia.

3. Dodać przyprawę i sól do smaku. Podawać po godzinie od przygotowania

Wartość energetyczna porcji to około 78.9 kcal

Wartość energetyczna porcji jest liczona automatycznie i podawana tylko informacyjnie, administracja nie bierze odpowiedzialności za błędne wyliczenia.

Zdjęcia